16u13

Hoogstraten vernieuwt historische raadzaal

De gemeenteraad van Hoogstraten kan weer fysiek plaatsvinden in de historische raadzaal van het stadhuis. Die is volledig vernieuwd.

Naast de vernieuwing van de dakbekleding van de achterbouw, de vervanging van de erker en de plaatsing van voorzetramen werd er ook geïnvesteerd in comfortabele vergadermogelijkheden. Zo is er een permanente vergaderopstelling met publiekstribunes geplaatst. Als audiovisuele ondersteuning kwamen er een stemcomputer en projectieschermen, gekoppeld aan het notulensysteem bij. Van de  gemeenteraad worden in de toekomst geluidsopnames gemaakt, die onderdeel zijn van het verslag. Ze worden ook gepubliceerd op de website van de stad.

Decoratie

In overleg met specialisten van het Stedelijk Museum Hoogstraten is ook veel aandacht besteed aan de decoraties in de raadzaal. Het waardevolle schilderij Panorama van Hoogstraten uit 1564, een geschenk van graaf Antoon II de Lalaing, blijft het pronkstuk. Daarnaast hangen er ook portretten van de hertogelijke familie van Salm-Salm en een schilderij over de zeeslag van Lepanto, een werk dat in de 19de eeuw aan de stad werd geschonken. 

HDee renovatie van de historische raadzaal, de inrichting en de installatie van de nodige technologie heeft bijna een half miljoen euro gekost.