18u04

Groenzone Sint-Romboutskerkhof wordt heringericht

De groen- en wandelzone op het Sint-Romboutskerkhof achter de kathedraal wordt dit najaar heringericht. De voorbije jaren was de zone bijna doorlopend een werf zodat het gras en de paden er onverzorgd bijliggen.

De dolomieten wandelpaden worden breder en ook uitgebreid. Er komen drie betonnen zitbanken met houten zit- en rugleuning. De groenzones worden beter afgebakend en er komen hogere planten, zodat er niet meer over gelopen of gereden kan worden. Bij de beplanting gaat de voorkeur naar bij- en vlindervriendelijke soorten, ter bevordering van de biodiversiteit in de stad.

Opvang regenwater

Een nieuwe regenwaterput onder Nieuwwerk zal het regenwater van de kathedraal opvangen en het waterbevloeiingssysteem bevoorraden zodat er het groen in de zone voldoende water krijgt.

De kostprijs voor de aanpassingswerken aan de groen- en wandelzone bedraagt 75.000 euro, incl. btw. Voor de plaatsing van de regenwaterput met technische ruimte komt daar nog eens 30.000 euro bovenop, excl. btw. Hiervoor wordt tijdelijk een werfzone voorzien in Nieuwwerk.