111 nieuwe vakantiewoningen op EuroParcs Zilverstrand in Mol

din 23 Jan
sg_kempen.jpg
Tot komende maand loopt een openbaar onderzoek naar de bouw van 111 nieuwe vakantiewoningen op EuroParcs Zilverstrand. De nieuwe verkaveling met 111 loten voor vakantiewoningen wil zich maximaal integreren in de bestaande groene omgeving. Elke toekomstige vakantiewoning krijgt zijn eigen parkeerplaats. Vakantiepark het Zilverstrand in Mol werd in 2017 overgenomen door EuroParcs, een bedrijf dat voornamelijk in Nederland vakantiehuisjes aanbiedt.

De 111 nieuwe kavels liggen aan de westelijke zijde van het vakantiepark, in de buurt waar de Kiezelweg aansluit op de Zuiderring. Met deze 111 nieuwe koopkavels wil EuroParcs Zilverstrand een volgende stap zetten in de modernisering van het vakantiepark. Er komen ook nieuwe wegen en voetpaden om die nieuwe kavels bereikbaar te maken. Ook het oude toiletgebouw ruimt plaats. 

De afgelopen jaren onderging EuroParcs Zilverstrand al grote veranderingen. Er kwamen nieuwe vakantiewoningen, wegen en voetpaden en de waterpartijen werden uitgebreid. Verder werd ook een nieuwe speeltuin voorzien én de infrastructuur opgefrist. De realisatie van nieuwe vakantiewoningen gebeurde vooral in het centrale deel van het vakantiepark. Op dit ogenblik wordt een stuk van deze westelijke zone ingenomen door glamping, een ander deel wordt in de zomermaanden als tentencamping gebruikt. Alle oude en vervallen caravans die er vroeger stonden, werden al een tijdje geleden al verwijderd. Bedoeling is dat de glampingtenten na de uitbreiding naar een ander deel van het park verhuizen.  

De dichtheid (13,3 vakantiewoningen per hectare) ligt veel lager dan vroeger, toen er nog caravans stonden. Binnen het verkavelingsplan wordt open ruimte voorzien voor de opvang van regenwater, bijkomende groeninrichting, speelmogelijkheden voor kinderen en ontmoetingsplekken voor de recreanten. Centraal komt er een groter groen speelterrein. 

Foto: RTV