17u08

VIDEO: School 't Peperstraatje afgebroken: projectontwikkelaar kan eindelijk starten met bouw woonproject

Er komt eindelijk schot in ‘het Peperstraatje’ in Geel. De voormalige eerstegraadsschool wordt momenteel afgebroken en ruimt plaats voor een modern stadsvernieuwingsproject met 81 wooneenheden, handelsruimtes en ondergrondse parking.

In 2017 verhuisden de leerlingen van de middelbare school ‘het Peperstraatje’ naar het Sint Aloysius in de Kollegestraat. Sindsdien staan de gebouwen leeg. Nochtans had een projectontwikkelaar in 2015 al plannen om er een nieuw woonproject op te trekken. Maar door jarenlang getouwtrek tussen de projectontwikkelaar en de stad over de omgevingsvergunning zat het dossier jarenlang vast. Maar nu heeft Heylen Bouw de grond gekocht en een omgevingsvergunning gekregen. Daardoor komt er eindelijk schot in de zaak.

Heylen Bouw wil op de site 81 appartementen bouwen met daartussen een doorgang van de Pas naar de Peperstraat. Er is ook veel plaats voor groen. De focus ligt op duurzaamheid, maar ook de link met de oorspronkelijke site blijft behouden. Straks meer in RTV Vandaag.