0u34

Reconstructie van moord op juf Mieke afgelopen

In Noorderwijk is de reconstructie van de moord op juf Mieke beëindigd. Zij werd in november 2020 met 101 messteken om het leven gebracht in haar woning in de Fabiolastraat. Na een speurtocht van bijna anderhalf jaar legde de 37-jarige dader uit Berchem bekentenissen af.

De reconstructie moet duidelijk maken wat er precies aan de voordeur gebeurde en hoe de dader is binnen geraakt. Daarna moet hij tonen hoe de feiten binnen geëscaleerd zijn met noodlottig gevolg. Het is ook nog altijd niet duidelijk waar het wapen is waarmee Juf Mieke werd neergestoken. 

In november 2020 werd de 59-jarige juf Mieke Verlinden door haar man dood aangetroffen in haar woning. De zorgjuf van vrije basisschool 't Klavertje was met 101  messteken om het leven gebracht. Er volgde een intensief gerechtelijk onderzoek en na bijna anderhalf jaar kwam er eindelijk een doorbraak in het dossier. Een 37-jarige man uit Berchem legde bekentenissen af. Het gaat om een oud-leerling van juf Mieke.

De man beweert dat hij in het leerjaar bij Juf Mieke gepest werd en dat zij daar niet tegen optrad. Straks een reportage van onze reporter ter plaatse in RTV Vandaag.