VIDEO: Onderzoek naar verdacht overlijden in sociale woning in Lierse Nazaretdreef

vrij 9 Feb
verdacht_overlijden_verzegeld_nazaretdreef_lier_090224_-_rtv.jpg
De politie en het parket hebben een onderzoek gestart naar een verdacht overlijden in de Nazaretdreef in Lier. Een 62-jarige vrouw raakte donderdagvoormiddag zwaargewond in haar sociale woning in de straat, en overleed tijdens het transport naar het ziekenhuis. "De juiste omstandigheden van het overlijden maken deel uit van het onderzoek", zegt parketwoordvoerder Kato Belmans.

Volgens getuigen kwam er donderdagochtend een sociaal werker langs bij de vrouw. De deur werd door een man geopend, die liet weten dat de vrouw niet gestoord wou worden. De sociaal werker was er niet helemaal gerust in en belde de politie. De agenten waren snel ter plaatse en konden de man, die eerder vertrokken was, snel oppakken. 

De vrouw werd in kritieke toestand aangetroffen in haar woning. Tijdens het transport naar het ziekenhuis is ze bezweken aan haar verwondingen. Volgens een buurtbewoner hing de vrouw vol bloed wanneer ze naar het ziekenhuis werd gebracht. 

verdacht_overlijden_verzegeld_nazaretdreef_lier_2_090224_-_rtv.jpg

Onderzoek

Donderdag nog kwam het gerechtelijk labo naar de woning voor een grondig spooronderzoek en de woning werd verzegeld. De man (58) werd ondervraagd en door de onderzoeksrechter aangehouden. De omstandigheden van het incident worden verder onderzocht. Welke relatie de vrouw en de man hadden is nog niet duidelijk. 


Foto's: RTV