14u51

Nieuwe plannen voor Boulevard-site in Mol: hotel, restaurant en woonruimte

Het voormalige Boulevard Café in de Corbiestraat staat al vele jaren leeg. De eigenaar heeft nieuwe plannen klaar voor de volledige site. Van maandag 22 februari tot en met dinsdag 23 maart is er een openbaar onderzoek.

Het eerste ontwerp werd afgekeurd om verschillende redenen. Zo bleef uitsluitend de gevel van Café Boulevard behouden. Het achterliggende pand – erkend als bouwkundig erfgoed - zou volledig verdwijnen en vervangen worden door een nieuwbouw. Ook het kappen van alle hoogstammige bomen op de site was een struikelblok.

Daarnaast vroeg het gemeentebestuur meer duidelijkheid over de polyvalente zaal. Binnen het hotelproject was er nog onduidelijkheid over het statuut van de studio’s. Het gemeentebestuur benadrukte in de weigering dat een hotel wel welkom is in het Centrum, maar dat het hotelproject niet voldeed aan een aantal randvoorwaarden. 

Historisch pand blijft behouden

Op basis van het collegebesluit werkte de eigenaar een aangepast project uit en diende een nieuw dossier in. Hierin wordt het historisch waardevolle pand bijna integraal behouden en gerenoveerd. Alleen een kleine achterbouw van 16m² verdwijnt. Het gebouw wordt volledig gerenoveerd en krijgt, met een achterliggende uitbreiding op het gelijkvloers, een nieuwe invulling als restaurant en lounge. Voor de uitbater komt er woongelegenheid op de eerste en tweede verdieping.

Naast de omvorming en uitbreiding van Café Boulevard tot een restaurant en lounge, omvat het project ook een hotel. Dit wordt een losstaande nieuwbouw met 25 kamers en twaalf studio’s.