0u04

Mechelse medewerker Tomorrowland sterft door drugs

De medewerker van Tomorrowland die afgelopen nacht overleed op de camping voor de crewleden is een 26-jarige Mechelaar. Dat zegt het Antwerpse parket. Volgens het gerecht zou het overlijden te maken hebben met drugsgebruik.

Het was de organisatie van het festival zelf die het overlijden bekendmaakte. "Met pijn in het hart delen we het verlies mee van één van onze crewleden", zo liet de organisatie van Tomorrowland weten. "We leven in de eerste plaats mee met de familie en vrienden."

Het gerechtelijk labo en de wetsdokter kwamen vannacht nog ter plaatse, omdat het om een zogenaamd verdacht overlijden ging. Uit de eerste vaststellingen bleek dat de dood gelinkt kan worden aan drugsgebruik. Het gerecht zal nu een autopsie laten uitvoeren om meer duidelijkheid te krijgen over de precieze doodsoorzaak. 

De organisatie benadrukt dat het een nultolerantiebeleid voert voor drugs. Zowel naar bezoekers toe, als naar medewerkers. Maar ze zegt dat ze niet kan uitsluiten dat er soms drugs door de mazen van het net glippen. Tomorrowland loopt nog het hele weekend in De Schorre in Boom. En ook volgend weekend gaat het festival door. 

 

Foto: montage GVA