18u35

Katelijne wil nieuwe medewerkers aantrekken met jobbeurs

Het lokaal bestuur van Sint-Katelijne-Waver organiseert vanavond een jobbeurs. Zo hoopt het geschikte kandidaten te vinden om verschillende functies binnen de gemeente in te vullen. Want in de praktijk blijkt het soms moeilijk om goede werkkrachten aan te trekken.

Zo is de gemeente op zoek naar o.a. een manager omgeving, een krak in stedenbouw, een consulent samenleving, een coördinator onderwijs en opgroeien, een poetsmedewerker, een maatschappelijk werker en begeleiders voor de buitenschoolse kinderopvang. 

Stoffig imago

“Werken bij een lokaal bestuur heeft nog steeds een stoffig imago en dat is jammer want niets is minder waar”, vertelt Ellen Arts, die als diensthoofd HR enkele jaren geleden zelf de overstap vanuit de privé maakte. “Lokale besturen zijn aantrekkelijke werkgevers waar je volop kansen krijgt om je talenten te ontplooien. Daarnaast zijn er heel wat extralegale voordelen.”

Tijdens de jobbeurs krijgen geïnteresseerden meer uitleg over de concrete invulling van de verschillende jobs. Deze vindt plaats van 19 tot 21.30 uur in het gemeentehuis aan de Lemanstraat 63.