5u50

Jeugdraad Duffel wil weten hoe jongeren zich voelen

In Duffel doen het lokaal bestuur en de jeugdraad een online bevraging bij de jongeren in de gemeente. Zo willen ze te weten komen wat er leeft bij de Duffelse jongeren en wat de gemeente voor hen kan betekenen.

De bevraging is naar een voorbeeld van het Kenniscentrum Kinderrechten. “We willen weten hoe jongeren zich voelen, wat ze het hardst missen en waar ze zich in hun vrije tijd zoal mee bezig houden. Misschien hebben ze ook zelf ideeën om deze coronaperiode toch iets beter te maken. Dan willen we helpen om die ideeën te realiseren,” zegt Niels Vervoort, kernlid van de Duffelse jeugdraad. 

De jongeren kunnen de vragen invullen tot en met woensdag 3 maart. “We mikken op jongeren van 13 tot 25 jaar, maar ook jongere of oudere jongeren kunnen de vragenlijst invullen”, zegt Dirk Broes, schepen van jeugd. “De resultaten worden achteraf aan de burgemeester en schepenen voorgelegd en ook bekendgemaakt aan alle jongeren. We bekijken op dat moment ook samen met de jeugdraad welke ideeën we kunnen realiseren.”