Moeder van Jurgen, slachtoffer van zinloos geweld in Nijlen doet oproep tot getuigen

maa 5 Feb
zinloos_geweld_jurgen_rtv.jpg
Afgelopen zaterdag is Jurgen (19) het slachtoffer gewonden van een gewelddadige aanval na een Chirofuif in Nijlen. Zijn moeder doet nu een oproep tot getuigen. Christine Mertens zoekt mogelijke getuigen om te helpen bij het identificeren van de daders. Als gevolg van de aanval kan Jurgen momenteel niet naar school. Zijn moeder zal officieel nog klacht indienen tegen onbekenden.
zinloos_geweld_jurgen_rtv02.jpg

Foto RTV: plaats waar Jurgen is aangevallen

De jongen houdt na het geweld een ooglid over dat gezwollen is en hij heeft schaafwonden aan zijn wenkbrauwen. Hij heeft ook bloeduitstortingen op de kruin van zijn hoofd. De aanval gebeurde rond kwart na 3 toen Jurgen met 4 vrienden op weg was naar huis na de Chirofuif van Nijlen. Een groepje jongeren was mayonaise over fietsen en brommers aan het smeren. Toen Jurgen vroeg om hiermee te stoppen ging het van kwaad naar erger en werd hij op een bepaald moment opgewacht door dezelfde bende.

zinloos_geweld_jurgen_rtv03.jpg

Foto: op de plaats waar hij was aangevallen lag nog een bus mayonaise

Hij kreeg zelf ook mayonaise om de oren gegooid en kwam hij ten val. Hij werd vervolgens van zijn fiets getrokken. Hij viel op zijn buik en probeerde zijn hoofd te beschermen omdat het groepje hem meteen begon te slaan.

Zijn smartphone was gevallen, maar hij slaagde erin om deze weer terug te bemachtigen. Hij belde naar de politie en bleef hij in contact met de noodcentrale. De politie arriveerde ter plaatse, maar de daders zijn meteen op de vlucht geslagen.  

Foto: RTV