5u30

Heistenaar tekent strips van 'Het Verhaal van Vlaanderen'

Het Verhaal van Vlaanderen, de populaire VRT-reeks van Tom Waes over de geschiedenis van Vlaanderen, is nu ook uitgebracht in stripvorm. En die werd getekend door striptekenaar Frodo De Decker uit Heist-op-den-Berg. Anderhalf jaar lang heeft hij er aan gewerkt.

Frodo De Decker is eigenlijk elektricien van opleiding. Maar eigenlijk heeft hij al heel zijn hele  leven een passie voor strips. Het tekenen begon met een deelname aan de striptekenwedstrijd. En in 2012 verscheen zijn debuut met de succesvolle reeks ‘Otto’. De Heistenaar besloot uiteindelijk in 2015 fulltime tekenaar te worden. Naast strips maakt hij ook illustraties voor leesboeken, prentenboeken, bedrijven, educatief materiaal en voor Het Nieuwsblad.

Anderhalf jaar geleden kreeg Frodo een grote opdracht. Hij mocht het Het Verhaal van Vlaanderen in stripvorm gieten. Het verhaal begint in de prehistorie en eindigt vandaag. Alle grote figuren en gebeurtenissen passeren de revue, in 2 strips van elk 125 pagina's.Het eerste stripboek ligt in de rekken. Deel 2 is vanaf 1 februari te koop. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: RTV