12u56

Een gratis boom voor elke nieuwe inwoner

Het lokaal bestuur schenkt voortaan een gratis boom aan elke nieuwe inwoner in Arendonk. Zowel gezinnen die een kindje verwelkomen als gezinnen die naar de gemeente verhuizen, komen in aanmerking voor dit welkomstgeschenk.

Er is keuze uit meer dan tien soorten inheemse bomen van verschillende grootte, zodat er voor elke tuin of terras een geschikte plant is. In totaal gaat het elk jaar over ongeveer 500 nieuwkomers die kunnen zorgen voor een extra boom in de gemeente. 

 

Ouders die in 2021 een kindje verwelkomden of gezinnen die in 2021 naar onze gemeente verhuisden, worden per brief uitgenodigd om hun gratis boom te bestellen. Zij kunnen hun gekozen boom eind februari 2022 afhalen en in hun tuin planten of op hun terras zetten.

Gezinnen die vanaf 2022 een kindje verwelkomen of naar Arendonk verhuizen, kunnen hun boom naar keuze doorgeven voor 1 augustus, de gekozen boom kan dan in december afgehaald worden. Elke nieuwe inwoner krijgt van de dienst burgerzaken de nodige informatie krijgen om de gratis boom te bestellen.