Voor vishandelaars, slagers en traiteurs is het dezer dagen alle hens aan dek. Steeds meer mensen kiezen voor kant- en klare gerechten, zodat ze zelf niet de hele tijd in de keuken moeten staan. Bij traiteir EETenthiek in Arendonk kwamen dan ook heel wat klanten vandaag hun bestellingen afhalen.
Kerstavond is topdag voor traiteurs
Het is druk bij traiteur EETenthiek, maar toch loopt alles hier op wieltjes. De medewerkers hebben alle bestellingen netjes voorbereid, en dus gaat het afhalen erg vlot. Voorgerechten, hoofdgerechten desserts en apertiefhapjes, alles gaat hier over de toonbank. Al houden we met zijn allen toch het meest van de klassiekers.
Sommige mensen weten precies wat ze komen ophalen. Anderen net iets minder, omdat hun partner heeft besteld. Maar een feestelijke avond wordt het sowieso. Zonder te veel tijd in de keuken door te brengen.
Voor EETentiek is het zowat de drukste periode van het jaar. De afgelopen dagen hebben ze hier maaltijden bereid voor meer dan 1000 mensen. Maar straks, als de zaak de deuren sluit voor vandaag, proberen de medewerkers zelf toch nog iets van hun eigen kerstfeest te maken.
Dik verdiend. En volgende week is het weer alle hens aan dek voor oud en nieuw.