Woonproject met 17 appartementen en 6 woningen in centrum van Mol

don 30 Mar 2023
Projectontwikkelaar Hestia en AP/ART Architecten hebben plannen voor de bouw van een woonproject op de oude ‘politieparking’ op de hoek van de Hofstraat met de Wandelweg in Mol-centrum. Het gaat om 17 appartementen en 6 woningen rond een publiek toegankelijk binnenhof. Het openbaar onderzoek loopt van 4 april t.e.m. 3 mei.

Het woonproject bestaat uit 3 grote delen. Die worden allemaal gebouwd in een stijl die aansluit bij de oude begijnhoven. Het eerste gebouw, met een breedte van 22 meter, komt in de Hofstraat. De afmetingen van dit gebouw sluiten aan bij de bouwhoogte van de woningen in deze straat. Het tweede gebouw komt op de hoek van de Hofstraat met de Wandelweg. En het derde deel van het woonproject omvat 6 woningen die allemaal grenzen aan het binnenhof.

Het project wordt gebouwd in een stijl die aansluit bij de oude begijnhoven. (Foto's: gemeente Mol)

Het volledige woonproject krijg één grote ondergrondse parkeergarage, met 34 parkeerplaatsen. Hierdoor blijft de bovengrondse oppervlakte autovrij, met uitzondering van 2 parkeerplaatsen voor bezoekers. De ontsluiting van deze ondergrondse parking verloopt via de Hofstraat. Daarnaast bevat het project 70 ondergrondse en 20 bovengrondse parkeerplaatsen voor fietsen.

Daarnaast wil de projectontwikkelaar de nodige aandacht besteden aan veel groen in het project.

Openbaar onderzoek

Het openbaar onderzoek naar dit dossier loopt van dinsdag 4 april tot en met woensdag 3 mei. Je kan het volledige dossier online raadplegen via www.omgevingsloket.be. Na afspraak kan je de documenten en plannen ook inkijken op onze dienst ruimtelijke ordening in ’t Getouw. Wie wil, kan in deze periode een gemotiveerd bezwaarschrift indienen.