'Vrienden van de pastorij' denken na over toekomst van gebouw

maa 23 Jan 2023
“Wat gaan we doen met de pastorij Sint-Martinus-Olen ?” Die vraag wil een groepje geëngageerde Olenaars, die zich De Vrienden van de Pastorij noemen, graag beantwoord zien. Ze nodigen daarom iedereen uit op een ‘open avond’ nu woensdag.

Een aantal mensen uit Olen, die zich de Vrienden van de Pastorij noemen, hebben inmiddels enkele keren de koppen bij elkaar gestoken. Ze zien tal van mogelijkheden voor het gebouw op allerlei terreinen: cultureel, sociaal, educatief,… Ook qua horeca en ontspanningsmogelijkheden zijn er heel wat opties. De nabijheid van het lokaal dienstencentrum Komie Geire – met tussen beide gebouwen in een mooi parkgebiedje – is een grote troef. De Vrienden van de Pastorij zouden heel graag zien dat het gebouw het ‘bruisend hart van Olen-Centrum’ wordt.

Daarover willen ze graag in gesprek en in overleg gaan met het lokaal bestuur. Maar vooreerst willen ze weten of er nog mensen hier zo over denken. Heeft dit idee met andere woorden een draagvlak? Leven er nog andere interessante ideeën? Daarom is er een ‘open avond’ gepland op woensdag 25 januari, om 20.00 uur, in de grote zaal van het lokaal dienstencentrum Komie Geire.