Toerisme & Uit Turnhout verhuist naar Turnova

don 26 Jan 2023
De Turnhoutse stedelijke dienst Toerisme & UiT verhuist naar de Turnova-site. Dat is nodig omdat het pand waar ze nu zitten, verkocht wordt. Het stadsbestuur moest dus op zoek naar een nieuwe locatie.

Het toeristisch infokantoor van Stad Turnhout is sinds 1995 gevestigd in ’t Steentje op de Grote Markt, een huis met een rijke geschiedenis. Maar de huidige eigenaar, provincie Antwerpen, wil het pand verkopen. Omdat een centrale en zichtbare ligging cruciaal is voor de toeristische functie, werden verschillende pistes onderzocht op en rond de Grote Markt. Die werd gevonden in de Turnova-site. 

Eerder waren er plannen om in het pand een cultuurcafé te realiseren. Maar dat bleek onhaalbaar. Er werden geen geschikte voorstellen ingediend, onder meer omdat de investeringen te duur uitvielen.
 

Op maat inrichten

‘Voor onze dienst Toerisme & UiT is de ruimte dan weer wel erg goed: veel licht, veel ramen, heel verwelkomend. De energiekosten zullen er veel lager liggen dan in ’t Steentje. Het is een casco, dus we kunnen alles op maat inrichten. Terzelfdertijd wordt in de Turnova-toren een casco-verdieping omgebouwd tot politiekantoor, we kunnen die werken dus combineren. Zo voltooien we ineens ook de Turnova-site’, legt schepen van Toerisme Stijn Adriaensens uit.  
 
Het ontwerp moet dit voorjaar klaar zijn zodat het aanbestedingsdossier in de zomer kan worden uitgeschreven. De werken moeten eind dit jaar starten zodat de dienst volgend voorjaar kan verhuizen omstreeks. De totale prijs van de verbouwing en inrichting wordt geraamd op 295 000 euro.

Foto: Archief RTV