Geen Giro voor Marthe Truyen door breuk van handwortelbeentje

woe 3 Jul
© RTV archief/Facebookpagina Marthe Truyen

Marthe Truyen (Fenix-Deceuninck) moet forfait geven voor de Giro d'Italia Women, de Ronde van Italië voor vrouwen. De Bevelse sukkelt met een gebroken handwortelbeentje. Ze is naar eigen zeggen onvoldoende hersteld om zich volledig te geven in de sprints en schrapt de rittenwedstrijd uit haar programma.

"Elke dag wordt de mobiliteit van mijn pols beter en beter, maar momenteel is het nog niet genoeg om me op volle kracht te smijten in de sprints in de Giro. Misschien dat het komend weekend wel voldoende is, maar uiteraard hebben we die tijd niet om de beslissing nog uit te stellen," zegt Truyen op haar Facebookpagina.

"Weer een kleine teleurstelling, maar tevens ook heel veel motivatie. Het conditiepijl is de voorbije weken opgebouwd op de rollen, met loopschoenen en later op de weg om in de best mogelijke conditie aan de start van de Giro te staan. Maar, niet getreurd, die conditie neem ik mee naar de volgende doelen," gaat ze verder. Marthe Truyen hoopt er in augustus weer helemaal te staan.