Provincie lanceert 35 Netemomentjes tussen Dessel en Lier

maa 13 Feb 2023
Provincie Antwerpen, Toerisme Provincie Antwerpen, Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, elf gemeenten en vier ondernemers realiseren met de steun van Toerisme Vlaanderen de komende twee jaar 35 Kleine Netemomentjes. Aan de hand van de verschillende 'Kleine Netemomentjes' kunnen toeristen, uit binnen- en buitenland, hun eigen meerdaagse Kempense vakantie samenstellen.

Een snoer van belevingsvolle onthaalpunten langs de rivier tussen Dessel en Lier. Vaak buiten de lijntjes, soms avontuurlijk maar altijd binnen de draagkracht van de vallei. En met de rivier als verbindende blauwe draad. Hiermee willen ze bezoekers inspireren tot een meerdaagse vakantie met een hoog Kempengevoel. Vandaag verzamelden de partners in het Prinsenpark in Retie voor een kick-off met infosessies en workshops, toelichting bij de plannen en een proeverij met lekkers uit de Kleine Netevallei.

De deelnemende gemeenten zijn Dessel, Geel, Grobbendonk, Nijlen, Herentals, Kasterlee, Lier, Lille, Olen, Retie en Vorselaar.