Verblijfsgebouwen Hoge Rielen krijgen grondige make-over

don 25 Jan
toekomstbeeld_gebouw_56_-_eekhoorn_c_maatschap_architectenbureau_bart_dehaene_-_raamwerk.jpg
De Vlaamse overheid investeert ruim 10 miljoen in de Hoge Rielen in Lichtaart. De verblijfsgebouwen krijgen een grondige make-over en worden aangepast aan de hedendaagse noden. Vanmiddag gaf Vlaams minister Dalle het startschot van de werken.

In het hartje van de Kempen, ligt de Hoge Rielen. Op het uitgestrekte domein vind je unieke slaapfaciliteiten en is er plaats voor onder andere sport en spel, educatie, kampeertochten en zelfs vergaderingen en vormingen. Een domein van 230 hectare vol groen, dat zijn maar liefst 345 voetbalvelden of meer dan twee miljoen vierkante meter natuur. Een groene oase waar iedereen welkom is.

4 vernieuwde gebouwen

De Vlaamse Overheid investeert nu 10,7 miljoen euro in de vierde fase van het Masterplan van de Hoge Rielen. In een eerste fase worden Gebouw 37  Zonnebril, Gebouw 45 Valk, Gebouw 47 Ree en Gebouw 56  Eekhoorn onder handen. Ze krijgen een totale make-over met focus op duurzaamheid, toegankelijkheid en beleving. Ook de centrale middenweg transformeert naar een trage, gastvriendelijke verbinding met pleintjes waar gasten en passanten elkaar kunnen ontmoeten.

dalle_bij_hoge_rielen_250124b.jpg

In aanwezigheid van minister Dalle is vanmiddag het startschot geven van de werken. Tijdens de performance IMPACT liet kunstenaar Nick Steur aan Gebouw 47 Ree de ‘eerste steen’ van een hoogte van 30m naar beneden vallen. De gecreëerde steen blijft liggen en wordt geïntegreerd in het pleintje voor het gebouw. 

Foto’s: RTV