Gregoor racet in Saoudi-Arabië

zon 31 Dec
Igor Bouwens uit Ham en het Gregoor Racing Team uit buurgemeente Balen nemen voor de derde keer deel aan De Dakar Rally. Ze zijn met tien en vertrekken zondagavond op oudjaar vanuit het atelier in Mol naar Frankrijk. De start wordt dit jaar op 5 januari gegeven in de Saudische oase Al’Ula.

Zelfzeker ook trefzeker?

Igor Bouwens uit Ham is er voor derde keer bij, samen met het Gregoor Racing Team uit Balen. De Dakar Rally is een woestijnrally voor auto's, vrachtwagens, quads en motoren die elk jaar in januari wordt gereden.

Na de achttiende plaats van vorig jaar en heel veel pech, is Igor Bouwens zelfzeker. "Een vijfde plaats zou heel mooi zijn, maar het is natuurlijk een uitdaging. Het is een echte afvalrace en ik denk niet dat er uiteindelijk veel trucks zullen aankomen. We zullen zien hoe ver we geraken. Ik wil liefst bij de eerste tien eindigen."

De truck waar het team mee rijdt, is net als vorig jaar een Iveco T-Way. "De truck is al op zijn bestemming, we moeten hem alleen nog afhalen aan de haven van Saoedi-Arabië. We vertrekken vanuit Parijs en om 6 uur maandagochtend zouden we moeten aankomen in Saoedi-Arabië. Vanaf dan starten we met voorbereiden tot aan de grote start op 5 januari", zegt Bouwens.

 

Foto: Gregoor