Meer bezoekers in dierenpark Planckendael dankzij Lego-expo en lichtfestival

don 11 Jan
dungeons_en_dragons_planckendael_rtv.jpg
2023 was een positief jaar voor ZOO Planckendael in Muizen. Het aantal bezoekers steeg naar 927.000 dankzij het lichtfestival Dragons & Unicorns en de dierenexpo uit LEGO®-blokjes: ‘Brick Safari’. Er kwamen ook heel wat scholen op bezoek.

2023 was opnieuw een recordjaar voor de grootste ooievaarskolonie van het land. De ooievaars namen hun intrek in 93 nesten, 7 meer dan het vorige recordjaar 2022. Met maar liefst 155 geringde kuikens was de klepperende familie nooit eerder zo groot. Hoogtepunten waren de geboorte van de allereerste reuzenmiereneter, een tweeling goudkopleeuwaapje, een moormaki, flamingo’s en twee Aziatische leeuwenwelpjes.

nieuw_ezels_en_antilopenverblijf_-_fotos_zoo_planckendael.jpg

Wilde ezels, dorcasgazellen en antilopen komen samen in nieuw verblijf (Foto: ZOO Planckendael)

De kritiek bedreigde Somalische wilde ezels en de kwetsbare dorcasgazellen vonden samen hun thuis in nieuwe antilopenverblijven vol verrijkende elementen zoals lava-stenen, schors, slowfeeders, rotsen en stammen. De housewarming ging verder bij de bedreigde bergbongo’s, waar de kleintjes Yuna en Yafar vertederden. ZOO Planckendael nam afscheid van olifantenvrouwtje Yu Yu Yin.

  

dragons-unicorns-lichtfestival-zoo-planckendael-jonas-verhulst-55.jpg

Vurige draken en mystieke eenhoorns tijdens lichtfestival (Foto: ZOO Planckendael Jonas Verhulst)

Met meer dan 1.000.000 LEGO®-blokjes verscheen afgelopen zomer de fotogenieke dierenexpo ‘Brick Safari’. In de winter schitterde het lichtfestival Dragons & Unicorns, waarbij vurige draken en mystieke eenhoorns van ZOO Planckendael een magisch oord maakten. De extra lange editie van het lichtfestival was dan ook een ongezien succes bij de bezoekers.

Plannen 2024

Ook in 2024 zijn er weer heel wat activiteiten gepland. Dit najaar is er opnieuw een spectaculair lichtfestival. En de grote groep bonobo’s, waarbij ZOO Planckendael al meer dan 30 jaar wetenschappelijk onderzoek verricht, krijgt een heel eigen ZOOvertelling.

Foto's: ZOO Planckendael