Nieuwe kantine op terreinen Buul gaat open

vrij 16 Dec 2022
Op vrijdag 16 december opent in Olen een nieuwe kantine op de sportterreinen van Buul. De nieuwe kantine is een initiatief van de Olense verenigingen ’t Hondenclickse en Titans Base- en Softballclub. Daarvoor kregen ze een kleine 95.000 euro aan infrastructuursubsidies en 9.200 euro aan subsidies voor duurzaam verbouwen.

vzw Sport & Recreatie

Alle Olense verenigingen kregen in 2017 de kans om zich op te geven voor het 50-jarig gebruiksrecht van de terreinen van Buul. ’t Hondenclickse en Titans Base- en Softballclub waren geïnteresseerd en richtten de vzw Sport & Recreatie op om de kosten en het gebruik van de terreinen te delen. Maar er was één voorwaarde om het opstalrecht te verwerven: dat er een nieuwe kantine opgericht zou worden.

Nieuwe kantine

’t Hondenclickse en de Olense Titans hebben altijd gebruikgemaakt van de oude voetbalkantine, maar die is de voorbije weken afgebroken omdat ze in slechte staat was. Een gespecialiseerde firma kwam dan ook het dak verwijderen, omdat er asbest inzat. Op de plaats van de oude kantine wordt op termijn groen aangeplant. 

In totaal heeft het vijf jaar geduurd voordat de nieuwe kantine klaar was. Die vormt nu de kers op de taart van verschillende andere opfriswerken. Zo liet ’t Hondenclickse zijn oude terrein opknappen, legde de base- en softballclub Titans een nieuw trainingsveld aan en zorgde het lokaal bestuur voor een Finse piste, een buitenfitness en een fietsparcours.

Foto: archiefbeeld RTV