Balen wil motorcross houden: "Het zit in het DNA van onze gemeente"

woe 14 Feb
De gemeente Balen roept de Vlaamse overheid op om prioritair de vergunning van het HONDA-park in deelgemeente Olmen weer in orde te brengen. Die is door de raad van State vernietigd op vraag van de Kempense milieuvereniging VALK.
motorpark_honda_olmen_140224.jpg

Motorcross zit in het Balense DNA zegt burgemeester Johan Leysen (CD&V). Vele kampioenen zijn in Balen opgestaan en ook de toekomstige generatie crossers moet in Balen actief kunnen zijn. Het Hondapark werd in de jaren 70 opgericht in samenwerking met wereldkampioen wijlen Eric Geboers. 

Foto's: RTV

Zuhal Demir maakt zich sterk voor snelle oplossing

De vergunning van het circuit in Olmen werd niet vernietigd op basis van overlast of impact op de omgeving zegt het kabinet Demir: "De Raad van State is van mening dat de toenmalige Vlaamse regering in 1999 ten onrechte de spoedeisendheid heeft ingeroepen bij de afdeling wetgeving van de Raad van State om binnen de 3 dagen een advies te ontvangen voor haar regelgeving, wat destijds niet had mogen gebeuren volgens de Raad. Andere vernietigingsmotieven zijn niet voorhanden."

Demir heeft opdracht gegeven om een herstelbeslissing voor te bereiden. Dat betekent dat de minister nog deze maand een nieuwe beslissing kan nemen om ervoor te zorgen dat het motorcrossterrein en de sporters verder kunnen. Ze betreurt de voortdurende aanvallen op de sport en laat intussen ook bekijken of er een decreet mogelijk is om meer rechtszekerheid voor de sport te garanderen.