Wie werd afgelopen weekend 'periodekampioen' in het provinciaal voetbal?

maa 12 Feb
voetbal_alg.jpg
In het provinciale voetbal stond afgelopen weekend speeldag 20 op het programma, de laatste speeldag van de tweede periode. De periodekampioen is de ploeg met de meeste punten tussen speeldag 11 en 20. En daar zitten uiteraard ook enkele ploegen van onze regio bij. Hieronder een overzichtje, van eerste tot vierde provinciale.

Eerste provinciale: Berlaar-Heikant troeft F.C. De Kempen af

In eerste provinciale wist Bevel in de eerste periode het laken naar zich toe te trekken na een duel met Retie. In de tweede periode was de gouden plak voor de buren van Berlaar-Heikant. Met 22 op 30 waren ze beter dan F.C. De Kempen uit Tielen.

Tweede provinciale: Vorselaar spant de kroon

In de reeks tweede provinciale A ging het de ploegen uit onze regio niet echt voor de wind. Willebroek won geen enkele partij en werd laatste in de tweede periode. Bonheiden, Groen-Rood Katelijne, Putte, Wavria en Duffel eindigde roemloos in de middenmoot. Oppuurs won de eerste periode, maar eindigde nu pas vierde.

In tweede provinciale B was het Vorselaar dat met de eer van winterkampioen mag gaan lopen. Met een 25 op 30 stond er geen maat op de ploeg. Punt-Larum, dat de eerste periode op zijn naam schreef, werd nu pas zevende met een povere 15 op 30. Een competitie die alle kanten op kan dus.

Derde provinciale: dominantie van Walem en Wezel Sport B

Derde provinciale A dan. Daar stond er geen maat op Walem. Na hun pandoering op het veld van Wintam lieten de Mechelaars geen punten meer liggen en wonnen ze met sprekend gemak de tweede periode. Ook in de eerste periode stond er al geen maat op de geel-blauwen.

Derde provinciale B was een minder groot succes. Minderhout, derde in de eerste periode, kon opnieuw de derde plaats bemachtigen. Nieuwmoer uit Kalmthout was opnieuw een tikkeltje te sterk voor de rest van de reeks.

In derde provinciale C kon wel een ploeg uit onze regio juichen. De B-ploeg van amateurclub Wezel Sport pakte 25 op 30. Daarmee eindigt het voor Zwaneven uit Oud-Turnhout, dat in de eerste periode ook al tweede werd. Consistent.

Vierde provinciale: doelsaldo maakt het verschil

Het doelsaldo was de kwelduivel voor Oppuurs uit Puurs-Sint-Amands en Tisselt uit Willebroek deze periode. Ze eindigden allebei wel met een straffe 25 op 30, maar omdat ze minder doelpunten maakten dan concurrenten Hoboken geen wintertitel voor hun.

Vierde provinciale D was dan weer een prooi voor Red Boys Elzestraat uit Sint-Katelijne-Waver. In de eerste periode was het nog Leest, deelgemeente van Mechelen, dat met de eer mocht gaan lopen.

Grobbendonk toonde hun absolute dominantie in vierde provinciale E. Met 30 op 30 en een doelsaldo van +36 stond er geen maat op de winterkampioen. Wechelderzande (Lille), dat de eerste periodetitel nog pakte, werd dit keer tweede.

In de F-afdeling was de titel voor de Mollenaren van Rauw Sport. Ze verloren geen enkele match en mogen pronken met een knappe 24 op 30. De eerste periodetitel was voor Houtvenne B, maar in de winterperiode liep het een pak stroever. Ze werden slechts zevende.