Regionale bedrijven krijgen pendelfondssubsidie voor duurzaam woon-werkverkeer

woe 19 Jun
Nike ELC in Laakdal krijgt bijna 200.000 Pendelfondssubsidie
© RTV

Acht bedrijven uit onze regio krijgen van de Vlaamse overheid een zogenoemde 'Pendelfondssubsidie'. Daarmee kunnen werkgevers het woon-werkverkeer van het personeel verduurzamen. Onder andere bij Nike in Laakdal wordt er stevig geïnvesteerd.

Het European Logistics Centre van Nike krijgt zo bijna 200.000 euro subsidie uit het Pendelfonds, voor onder andere de aanleg van extra weginfrastructuur en verlichting op het fietspad. Ook worden er oplaadpunten voorzien voor elektrische fietsen en een overdekte fietsenstalling.

Bij Emmaüs vzw in Mechelen wordt ruim 130.000 euro aan subsidies geïnvesteerd in overdekte fietsenstallingen, oplaadpunten voor elektrische fietsen en infrastructuur voor werknemers die met de fiets naar het werk komen. Zo worden er douches, lockers en ook materiaal voor fietsonderhoud voorzien.

Maatwerkbedrijf NEKTARI vzw krijgt 111.193,50 euro voor de aankoop en de lease van elektrische fietsen. Ook wordt geïnvesteerd in het onderhoud van de voertuigen en overdekte fietsenstallingen.

Bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen, waarvan de hoofdzetel in Herentals ligt, krijgen ze ruim 50.000 euro aan subsidies voor oplaadpunten, fietsenstallingen, lease en onderhoud van fietsen. Ook wordt een deel van de fietsvergoeding hiermee gefinancierd.

De Witte Mol, een zorgvoorziening voor mensen met een beperking

Bij De Witte Mol, een zorgbedrijf specifiek voor personen met een ernstig meervoudige beperking of een niet-aangeboren hersenletsel, gaat bijna 50.000 euro naar onder andere overdekte fietsenstallingen, oplaadpunten voor elektrische fietsen en ook fietsuitrusting.

Bij het AZ Sint-Maarten in Mechelen investeren ze zo'n 25.000 euro in een overdekte fietsenstalling én een sensibiliseringsactie voor duurzaam woon-werkverkeer.

Het Universitair Psychiatisch Centrum in Duffel krijgt een subsidie van 18.257,51 euro voor de aankoop en het onderhoud van elektrische fietsen. Ook wordt er ingezet op het gebruik van auto- en fietsdeelsystemen.

Tot slot krijgt ook het Centrum voor Medische Analyse aan de Ring in Herentals 11.425,97 euro aan subsidies voor fietsuitrusting, het gebruik van auto- en fietsdeelsystemen en communicatie-initiatieven rond duurzame mobiliteit.