Kasterlee investeert in 31 nieuwe zit- en picknickbanken

vrij 25 Nov 2022
De gemeente Kasterlee heeft dit jaar geïnvesteerd in 31 nieuwe zit- en picknickbanken. Die komen niet alleen langs fiets- en wandelpaden te staan, maar ook aan speelpleinen, kapellen, in bossen en dorpskernen. Om die zitbanken juist te verdelen in de gemeente, heeft het bestuur eerst alle zitinfrastructuur in kaart gebracht en nagegaan waar er zitplaatsen moeten bijkomen, waar ze moeten verdwijnen of waar ze aan vervanging toe zijn.

Verschillende ontwerpen

Afhankelijk van de plaats waar de zit- of picknickbanken terechtkomen, heeft Kasterlee gekozen voor een verschillend ontwerp. In de dorpskernen en op de kerkhoven komen er banken te staan met een houten zitvlak en een wit gelakt aluminium frame. In bossen en aan de ingang van natuur- en wandelgebieden komen er dan weer volledig eiken banken te staan. Aan speel- en sportpleinen, sporthallen, langs wandel- en fietsnetwerken in buitengebied, kapellen en woonwijken koos de gemeente voor banken uit gerecycleerd materiaal.

Bij de plaats van de nieuwe zitbanken werd ook rekening gehouden met zogenaamde toegankelijkheidscriteria. Zo werd er gekeken naar de ruimte rond de banken, naar infoborden, parkeerplaatsen in de buurt, enzovoort.

Foto: Gemeente Kasterlee