Gedetineerde riskeert bijkomende celstraf voor drugsbezit: “Om zijn chronische pijn te verzachten”

din 7 Feb 2023
Een 41-jarige gedetineerde die verblijft in de gevangenis van Merksplas riskeert een bijkomende celstraf van 12 maanden omdat hij op korte tijd 4 keer betrapt werd met drugs. De man uit Stabroek heeft chronische pijn, vertelt zijn advocaat, en hij zou dan ook drugs nemen om die te verzachten. Maar in de gevangenis geldt een nultolerantie, waardoor hij nu mogelijk 12 maanden langer in de gevangenis moet blijven.

4 keer betrapt

De gedetineerde werd voor de eerste keer betrapt op 6 februari 2022. Toen bracht een bezoeker van de gedetineerde speed voor hem mee. Op 14 februari werden er twee joints en enkele grammen cannabis gevonden tijdens een celcontrole. Een paar maanden later, op 5 mei, werd hij opnieuw betrapt. Op 14 augustus liep de man, ten slotte, nog eens tegen de lamp. Toen werd er 16.35 gram cannabis gevonden.

Volgens zijn advocaat neemt de gedetineerde drugs om zijn chronische pijn te verzachten. Bovendien is hij in de gevangenis al bestraft voor zijn daden. Voor alle feiten samen heeft hij al 55 dagen tuchtstraf gekregen. Het vonnis volgt in maart.

Foto: archiefbeeld RTV