Eerste sociale woningen in Bevel eindelijk klaar

vrij 10 Feb 2023
Zonnige Kempen opent vandaag officieel Bevelschrans, het eerste sociale huisvestingsproject in de Nijlense deelgemeente Bevel. Na 5 jaar is het project aan de Kiezelweg eindelijk klaar. Het gaat om 11 wooneenheden.

In 2017 startte Zonnige Kempen met de bouw van het nieuwbouwproject Bevelschrans aan de Kiezelweg in Bevel. Maar door problemen met de aannemer heeft de bouw 5 jaar aangesleept. Maar nu zijn de sociale woningen eindelijk klaar. 

A33 architecten koos voor een aaneengesloten bebouwing met 3 woningen en 8 appartementen waarvan er 3 rolstoeltoegankelijk zijn. Voor de gevelafwerking van de woningen werden gevelpannen gebruikt. Die vormen een pallet aan kleuren: rood, bruin en zwart.

Duurzaam verwarmen

Ook in dit project trok Zonnige Kempen de kaart van duurzaamheid. Er werd gekozen voor een extensief groendak. En een collectieve installatie voorziet alle wooneenheden van sanitair warm water en verwarming. De installatie aan de Kiezelweg is uitgerust met een zonneboiler, waardoor er via een systeem van voorverwarming steeds zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van gratis zonnewarmte.

Alle woningen zijn intussen verhuurd. De laatste nieuwe bewoner verhuist deze maand.

Foto: Joren De Weerdt