Bonheiden schenkt 15.000 euro voor slachtofferhulp aan Syrië en Turkije

don 2 Mar 2023
De gemeente Bonheiden schenkt 15.000 euro aan de hulporganisatie Koerdische Rode Halve Maan voor hulp aan de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië.

Het lokaal bestuur voorziet jaarlijks een noodfonds dat ingezet kan worden voor dringende hulp aan slachtoffers bij rampen en noodsituaties. Dankzij een bijdrage van de mondiale raad en gezien de omvang van de ramp werd het budget dit keer verhoogd naar 15.000 euro. Dat wordt geschonken aan de Koerdische Rode Halve Maan?

Deze hulporganisatie biedt medische, materiële en logistieke ondersteuning aan de slachtoffers van humanitaire rampen en natuurrampen. Zo hebben zij zich in het verleden al ingezet voor de bestrijding van het COVID-19 virus in Rojava (Syrië).

Hulpverleners in Syrië

In Turkije en Syrië richten zij zich nu op al wie is achtergebleven en hun leven terug van nul moet opbouwen. Het lokaal bestuur van Bonheiden kent deze organisatie dankzij één van de maatschappelijk werkers die zich ook inzet als tolk Koerdisch en nauw betrokken is bij het gebied. De Koerdische Rode Halve Maan heeft mensen in Syrië, op plaatsen waar moeilijker steun naartoe vloeit.

Foto: rechtenvrije stockfoto