Partnerartikel

De reden waarom Noorwegen bij veel Belgen zo populair is

vrij 1 Dec
Noorwegen, het land van de fjorden, de natuur en de adembenemende landschappen. Het is geen verrassing dat Noorwegen bij veel Belgen zo populair is als vakantiebestemming. Dit Scandinavische pareltje heeft namelijk alles te bieden wat je maar kunt wensen. Van sfeervolle steden tot indrukwekkende fjorden en van pittoreske dorpjes tot uitgestrekte berggebieden. Nu is het niet bij uitstek de perfecte vakantie voor iemand die houdt van zon, zee en strand, maar is het wel de perfecte bestemming voor wanneer je even helemaal tot rust wilt kunnen komen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je door de drukte van de stad het gevoel hebt alsof je in het centrum van Antwerpen loopt. Sterker nog, het aantal inwoners per vierkante kilometer ligt in Noorwegen op 35 keer minder, dan dat we in België kennen. Reden genoeg dus voor veel Belgen om hier naartoe op vakantie te gaan.

Genieten van de natuur

Een van de voornaamste redenen waarom Noorwegen zo populair is onder Belgische reizigers, is de ongerepte natuur. Vanuit je comfortabele hotelkamer stap je zo de prachtige natuur in. Of je nu wilt wandelen, kajakken of gewoon wilt genieten van het adembenemende uitzicht, Noorwegen heeft voor ieder wat wils. De fjorden, gelegen nabij Kristiansand Noorwegen, zijn een ware trekpleister en zorgen keer op keer voor verwondering en bewondering. Het is alsof je in een sprookje beland bent, zo mooi! Zo kun je een boottocht boeken, waarmee je door dit prachtige stukje Noorwegen wordt genomen, terwijl een gids je tot in detail alles vertelt wat je ziet, hoe bijzonder is dat?

Perfect voor de actieve vakantieganger

Een vakantie naar Noorwegen is er geen een om helemaal tot rust te komen. Althans, niet zoals dit bij een zon, zee en strandvakantie het geval is. Stap op de boot Kristiansand Eemshaven en ervaar allereerst de prachtige wateren waar je overheen vaart. Eenmaal op de plaats van bestemming, is het tijd om de wandelschoenen aan te trekken of om een fiets te huren. De verschillende routes maken het dat je er zelfs als niet geoefende sporter prima kunt bewegen. Zo zijn er niet alleen steile afdalingen, maar ook verschillende vlakke routes, die prima zijn voor een heerlijke rustige wandeling met het gezin door de natuur.

Prachtige steden

Niet alleen de natuur is prachtig in Noorwegen, ook de steden hebben een uniek karakter. De hoofdstad Oslo biedt een mix van moderne architectuur en historische gebouwen. Bezoek bijvoorbeeld ook het wereldberoemde Vigeland Park of breng een bezoek aan het Munch Museum en laat je inspireren door de bekende schilderijen van de Noorse schilder Edvard Munch. Maar ook Bergen, met zijn kleurrijke houten huizen en levendige markten, is zeker een bezoek waard. Struin door de smalle straatjes van de oude stad en laat je verrassen door de gezelligheid. Zo zijn er allerlei leuke boetiekjes, maar ook verschillende terrassen waar je onder het genot van een hapje en een drankje kunt genieten van het uitzicht van de stad.