Niet alleen Palestijns protest, maar ook sabotage op Vlaams-Europees feest Mechelen

din 9 Jan
palestijns_protest.png
Het grote evenement 'Zie ons doen' in Mechelen, een feest van Vlaanderen naar aanleiding van het Belgische voorzitterschap van de Europese raad, werd gesaboteerd. Er was dus niet alleen het Palestijnse protest. Dat melden dinsdagavond verschillende media, nadat het ook al eerder werd gesuggereerd door Vlaams minister-president Jambon.

Palestijnse actievoerders maakten van het evenement gebruik om aandacht te eisen voor Gaza. Een dichteres die haiku's moest brengen van oud-Europees president Van Rompuy hield zich niet aan de afgesproken tekst en las een eigen pamflet voor. 

Zie ook: Openingsshow EU-voorzitterschap kort verstoord door Pro-Palestijnse actievoerders

De VRT zond het prestigieuze feest uit. Die uitzending werd onderbroken na het protest. Een technische panne zo leek het, maar Vlaams minister-president Jan Jambon zei maandagochtend al dat er sprake was van sabotage. En dat wordt nu bevestigd. Een onbekende schakelde de stroomgenerator van de wagens van de VRT uit. De politie van de zone Rivierenland onderzoekt de zaak.

Na een korte onderbreking ging het feest trouwens verder, met optredens en dansen. Zie: Afterparty op Grote Markt lokt veel volk: "Feestcultuur tonen aan Europa"

 

Foto: GVA