18u29
De wereld vandaag
zondag 26 juni
21°C
24 km

Witte mars tegen kindermishandeling in Turnhout

Anja en Kelly Stessens organiseren zaterdag een witte mars in Turnhout. Ze willen daarmee een vuist maken tegen kindermishandeling. Aanleiding is ontvoering en moord op de 4-jarige Dean Verberckmoes door Dave De Kock.

In 2008 organiseerden de zussen ook al een stille mars voor Miguel. De tweejarige kleuter overleed nadat hij mishandeld werd door zijn pluspapa Dave De Kock. Die werd hiervoor veroordeeld tot tien jaar cel. De zussen waren goed bevriend met de ouders en maakten het drama van dichtbij mee. Dat De Kock veertien jaar later opnieuw toesloeg en de kleuter Dean ontvoerde en vermoordde, rijt bij de zussen oude wonden weer open. 

 

Wit lintje

Anja en Kelly willen ook nu hun steun aan de familie betuigen door op opnieuw een witte mars door Turnhout te organiseren. Voor Miguel, Dean en alle andere slachtoffers van kindermishandeling.

Deelnemers worden vanaf 13.30 uur verwacht op Parking Stadspark. De mars vertrekt dan om 14 uur naar de Grote Markt. Daar wordt een liedje gezongen dat speciaal voor Miguel en Dean geschreven werd. Er wordt ook een hartje gevormd met kaarsjes. Daarna trekt de stoet nog naar het kerkhof op de Steenweg op Merksplas, waar Miguel begraven ligt, Alle deelnemers wordt gevraagd om een wit lintje te dragen.