10u23

VIDEO: Blijde Boodschap-kerk wordt kleuterschool in Turnhout

Enkele kleuters kwamen al een kijkje nemen in De Blijde Boodschapkerk in Turnhout in wat binnenkort hun nieuwe schooltje moet worden. De kleuters mochten meteen al de handen uit de mouwen steken en de eerste steen leggen. De Blijde Boodschap Kerk in Parkwijk sloot in november 2021 de deuren en krijgt nu door een samenwerking van de stad en de provincie een herbestemming. Het oude kerkgebouw krijgt binnenkort een nieuw leven en wordt een kleuterschool. Zopas werd gestart met de bouw van de nieuwe kleuterschool in de voormalige kerk aan het Lode Peetersplantsoen Turnhout.

De Blijde Boodschapkerk in Turnhoutse Parkwijk wordt een kleuterschool en krijgt een speelplaats. De voormalige kerk zal daarnaast nog als buurtontmoetingsplaats dienen. Zo zullen er ook lokalen komen voor de buurt om activiteiten te organiseren.

Om dit alles te realiseren ondersteunt de provincie Antwerpen de stad Turnhout met een subsidie van Kerkplus voor ondermeer schrijnwerk, sanitair, isolatie, ventilatie, verwarming, zonnepanelen, vernieuwing elektriciteit, ramen en deuren.

Foto's: RTV