Zilvermeer in Mol vangt tijdelijk opnieuw 60 asielzoekers op

maa 29 Jan
sg_k.jpg
Recreatiedomein Zilvermeer in Mol gaat opnieuw tijdelijk vluchtelingen opvangen. Door de grote instroom is Fedasil op zoek naar extra opvangplaatsen. Het recreatiedomein kreeg dan ook de vraag of ze enkele plaatsen konden voorzien. 60 vluchtelingen zullen er opgevangen worden. Die worden dinsdag verwacht op de camping en zullen verblijven in tien blokhutten. Zij kunnen er tot maximum 25 maart verblijven.
blokhutmol_archief_02.jpg

Directeur van het Zilvermeer Igor Geubbelmans licht toe: "Er zijn ongeveer hetzelfde aantal asielzoekers die hier zullen verblijven. In 2016 zijn hier ook asielzoekers verblijven op het toeristisch gedeelte van de camping, op de toeristische plaatsen. Nu was de vraag van Fedasil heel expliciet naar instapklare woningen of eenheden en die hebben wij inderdaad in de blokhutten kunnen voorzien. 

Er zal dagelijks tijdens de week iemand zijn van de sociale dienst van Fedasil van het opvangcentrum Limburg in Lommel. En het gaat hier over gezinnen waar tijdelijk opvang voor moet voorzien worden. Zij mogen hier blijven tot maximum 25 maart. Het is een aantal dagen voor de aanvang van het toeristisch seizoen en dan moeten wij natuurlijk alles klaarmaken omdat dan de blokhutten verder verhuurd zijn aan toeristische kampeerders die hier komen verblijven."

Foto: archief RTV