23u04

Twee doden bij schietpartij in stomerij in Lier

Bij een schietpartij in de Kartuizersvest in Lier zijn vanavond een vrouw van 64 jaar en een man van 69 jaar om het leven gekomen. De man werd nog in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht maar overleed later aan zijn verwondingen. (FOTO: Seppe Van Rooy)

Rond half zes hoorden buurtbewoners van een droogkuis in de Kartuizersvest enkele schoten. Toen de politie en hulpdiensten ter plaatse kwamen, troffen ze in het gebouw het levenloze lichaam van een vrouw aan. Haar lichaam vertoonde schotwonden.  Voor de vrouw kon geen hulp meer baten. Ze overleed ter plaatse.

In het pand werd nog een 2de lichaam gevonden, dat van een 69-jarige man. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis afgevoerd maar overleed later aan zijn verwondingen.

Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. Het parket onderzoekt de relatie tussen de 2, maar gaat ervan uit dat de man de vrouw heeft neergeschoten en daarna zichzelf. Maar dat moet het onderzoek dus nog duidelijk maken. De Kartuizersvest bleef tot 22 uur vanavond afgesloten voor het sporenonderzoek. 

In RTV Vandaag krijgt u de laatste informatie over deze zaak. Wie zelf donkere gedachten heeft, kan altijd de zelfmoordlijn 1813 bellen voor een goed gesprek.