12u54

Twee 17-jarigen overvallen jongen van 15 brutaal voor gsm

Een jongen van 15 is afgelopen zaterdag het slachtoffer geworden van een brutale overval in Bornem. Twee 17-jarigen met een bivakmuts hielden de jongen onder schot en dwongen de jongen om zijn gsm af te geven. Hij kreeg ook een rake klap. De politie kon de twee verdachten arresteren na een achtervolging en een huiszoeking. Ze verschenen voor de jeugdrechter die hen inmiddels in een jeugdinstelling plaatste.

Slag op hoofd

Zaterdagavond werd in de Omgangstraat de 15-jarige jongen overvallen door twee personen met een bivakmuts. Hij werd meegenomen naar een afgelegen parking van een oud café en moest daar op zijn knieën op de grond gaan zitten. De jongeman moest zijn gsm afgeven, onder bedreiging met een pistool, en hij kreeg een slag op het hoofd. De daders vluchtten langs de dijk weg op een bromfiets. 

Zoekactie 

De politiezone Klein-Brabant startte een zoekactie. De interventieploegen werden bijgestaan door collega's die bezig waren met een WODCA-actie. Op de Puursesteenweg werd een bromfiets met daarop twee personen opgemerkt. Toen de politie deze wilde controleren, probeerden ze weg te vluchten. Na een achtervolging probeerde de politie de bromfiets klem te rijden in de Kloosterstraat. Daarop sprong de passagier van de bromfiets. Na een korte achtervolging te voet kon deze worden gearresteerd in de Sint-Amandsesteenweg.

De bestuurder vluchtte weg. Hij werd nog door een ander politieteam opgemerkt, maar kon ontkomen via een steegje dat afgezet was met houten paaltjes waar de politiewagen niet in kon.

Tijdens een huiszoeking later op de avond werd de andere verdachte aangetroffen en eveneens gearresteerd. De 17-jarigen werden voorgeleid voor de jeugdrechter. Ze werden in een jeugdinstelling geplaatst. 

Foto:pexel