19u23

Tien woninginbraken in Mechelen

De politie Mechelen-Willebroek kreeg maar liefst tien meldingen van een woninginbraak in hun zone. In de donkere herfst- en wintermaanden zijn inbrekers altijd wat actiever en dat was het afgelopen weekend wel heel opvallend in Mechelen en Willebroek. Er wordt onderzocht of verschillende feiten door dezelfde dader of daders gepleegd werden. De politie roept op om alles goed af te sluiten en alle verdachte zaken onmiddellijk aan hen te melden.

Telkens langs raam

Een eerste woninginbraak was aan Kauwendaal in Mechelen. Onbekenden drongen achteraan de woning binnen langs een raam dat aan diggelen werd geslagen. De daders maakten een camera en juwelen buit. Vergelijkbare feiten doen zich voor in De Prinsenlaan en Kouter. Hier is nog niet duidelijk, wat er precies is verdwenen.

Ook de bewoners van een woning in de Schorheidelaan Willebroek kregen ongewenst bezoek. Een raam van de woning wordt beschadigd. Ook hier dient men het nadeel nog te bepalen. Net als de bewoners van een woning in de Papyruslaan eveneens in Willebroek. Achteraan de woning wordt een deur beschadigd. Ook hier is het nog niet geweten, wat er gestolen is. 

Woonboten 

En ook in de Grote Nieuwendijkstraat in Mechelen probeerden indringers in een woning te geraken. De garagepoort loopt schade op maar de dieven konden het pand niet betreden.  

Aan de Auwegemvaart konden de daders wel in een woonboot binnendringen. Wanneer de bewoonster zich gaat vergewissen van het lawaai neemt de verdachte de vlucht. De indringer kon wel een portefeuille buitmaken. Bij een andere boot bleef het bij een poging tot inbraak. 

Juwelen en handtas 

In een woning aan Geerdegem-Schonenberg in Mechelen gingen dieven dan weer aan de haal met juwelen. Nadat ze eerder het raam van de woning beschadigden. Aan de Kerkhoflei in Mechelen konden onbekenden opnieuw via een raam een appartement op de eerste verdieping binnendringen. Hier werd dan weer een handtas gestolen.