19u31

Stormschade in onze regio

Storm Eunice trekt momenteel door onze regio. De brandweer wordt overstelpt met meldingen over schade. Het noodnummer 1722 is zelfs overbelast en momenteel zelfs buiten gebruik.

In Puurs is vanmiddag het kruis van de kerk gewaaid. Dat hangt nog langs de toren te bungelen. De brandweer is op de hoogte gebracht en neemt verdere veiligheidsmaatregelen.

Op dorpsplein in Blaasveld is grote boom omgewaaid. Die kwam en op enkele wagens terecht. De weg is daardoor helemaal versperd.

In Bornem heeft de Lindeboom aan de gelijknamige school in de Lindestraat het begeven. Hij kwam op het dak van het schooltje terecht.

Omwille van omgevallen bomen zijn de Leuvensesteenweg in Mechelen en Westdijk in Willebroek afgesloten voor het verkeer.

 

 

In Turhout is op het kruispunt van de Ring met de Anwerpsesteenweg een boom omgevallen.

Op de Turnhoutsebaan in Retie is een dikke boom op de weg gevallen. Twee rijbanen zijn helemaal versperd.

In de Hoevestraat in Beerse zijn twee bomen omgevallen.

In de Boudewijnlaan in Grobbendonk viel een boom op de weg.

In Rijkevorsel aan de Beersebaan is een elektriciteitspaal geknakt.

Aan de Ballaarweg in Berlaar is een boom geknakt door de wind. Die kwam het terras en de schutting van een woning terecht.

De Doornboomstraat in Geel is versprerd door een omgevallen boom.

 

De kantine van de voetbalclub K.V.K. Hingene is ingestort.

In Mechelen bungelt in de Blauwehondstraat een paneel aan een gevel van een parkeergarage.

In de Lambertusschool in Oosterwijk zijn enkele platen van een fietsenrek weggewaaid.

 

Aan het hertenpad in Lille is een boom op een woning gevallen.

Ook aan het Sijsjespad in de buurt van de Lilse Bergen is een boom geknakt en op een chalet gevallen. Aan de Gierlebaan in Lille ligt een elektriciteitspaal over de weg. De straat is volledig versperd.

In Breebos in Rijkevorsel is een boom op een garage gevallen. Het dak stortte in. De auto die in de garage stond werd zwaar beschadigd.

In Geel zijn brokstukken van de kerk gevallen. Die liggen op de Markt.

Aan de Waterstraat in Tielen is het dak van een paardenstal gedeeltelijk weggewaaid. 

In de IJzergieterijstraat in Herentals is een dikke boom boom ontworteld. Die kwam deels bovenop de carport bij de buren terecht. Er vielen geen gewonden.

In de Kijnigestraat in Olen is een boom afgeknakt en op een elektriciteitsdraad gevallen.

In de Spoorwegstraat op de hoek met de De Merodelei, vlak bij het station in Turnhout, is een stuk gevel naar beneden gekomen. Aan het gebouw waren al een tijd werkzaamheden bezig. 

Aan Heizijde in Turnhout verspert een boom de weg naar de parking van het Clarissenklooster.

Dak van woning komt los

Aan het Rodenbachplantsoen in Turnhout is een huis zeer zwaar beschadigd. De roofing is er op verschillende plaatsen naar omhoog gekomen.

Hilarisch filmpje Dixie

Op onze facebookpagina kan je ook een filmpje zien van een Dixie-toilet dat over de kasseien van de IJzerenleen raast. Minder grappig is dat het toilet ook tegen een auto botst.

Kabel over de weg

In Hulshout hing een kabel zo laag over Lossing en de August Cannaertsstraat dat alle autoverkeer verboden was. Er waren ook problemen met de kabeltelevisie daardoor. De herstelling nam lange tijd in beslag.

Natuurgebied blijft dicht

De Liereman in Oud-Turnhout zal ook de komende dagen nog niet opengaan. Er zijn te veel bomen omgewaaid en die vormen een gevaar voor wandelaars. Zeker nu er met Franklin alweer een nieuwe storm op komst is. Er is ook schade aan gebouwen en daken en die moet eerst hersteld worden.