Wat moet je doen als je auto op een gladde weg begint te slippen?

din 16 Jan
slippen.jpg
We zitten middenin een stevige winterprik en je hebt het misschien vanmorgen al gemerkt, de wegen liggen er op sommige plaatsen best glad bij. Je kan dus maar beter extra voorzichtig zijn op de baan en iets trager zijn dan gewoonlijk.

Die tips heb je allicht al 1000 keer gehoord. Maar wat moet je doen als je wagen toch nog het contact met het wegdek verliest en je niet meer kan stoppen? We vroegen het aan een instructeur van de Jesco Auto Training school in Puurs.

Het beste is natuurlijk om zo'n situaties te vermijden. Dat doe je door de klassieke tips toe te passen. Niet te snel rijden, zo weinig mogelijk remmen, maar ook voldoende afstand houden met de wagen voor jou. En daarbij hou je ook best rekening met het feit dat elke auto een andere remafstand heeft.

Maar het is natuurlijk mogelijk dat je tijdens het rijden toch een onverwacht obstakel tegenkomt en moet uitwijken. Als je dan tijdens het uitwijken toch de grip met het wegdek verliest, dan is het vooral belangrijk om te kijken naar waar je wil. En voor de kalmte bewaren. 

 

Foto: RTV