13u17

Speeltuintje in Bevel wordt aantrekkelijke buurtplek voor iedereen

Het speeltuintje achter de oude pastorie in Bevel wordt omgevormd tot een nieuwe buurtplek, waar kinderen kunnen spelen en iedereen mekaar kan ontmoeten en ontspannen.

Eind januari verwijderen gemeentearbeiders de laurierhaag en daarna verdwijnen ook de huidige speeltoestellen. Daarna starten de werken om de buurtplek nieuw leven in te blazen.

Met de combinatie van de grote bomen, het karakteristieke gebouw van de academie en een zicht op de omgeving moet de nieuwe buurtplek een plaats worden waar je meteen even wil gaan zitten. Om te verpozen, iets te lezen, een babbeltje te slaan, te mijmeren, …. Er komt nieuwe verharding op de paadjes, schaduw voor wie dat wil of een plek in de zon maar bovenal plaats om samen te zijn.

Speelzone

De speelzone wordt een plek waar kinderen kunnen klimmen en klauteren, balanceren op balken en onder de beschutting van de speeltoren de fantasie de vrije loop te laten… Echt elk kind kan er terecht want de schommel is ook geschikt voor kinderen met een beperking. De speelroute gaat om en door de speeltoestellen heen. Die bestaat ui natuurlijke elementen als stapstammen, balanceerbalken, keien en een wilgenhutje.

De nieuwe buurtplek kan opengaan als het nieuw ingezaaide jonge gras sterk genoeg is om al die spelende en wandelende voetjes aan te kunnen.