20u27

Rijkevorsel plaatst gedenkmonument coronaslachtoffers aan nieuw dienstgebouw kerkhof

Het ergste van de coronapandemie lijkt achter de rug. Maar het virus kostte heel wat mensen het leven. Om hen niet te vergeten, heeft het gemeentebestuur van Rijkevorsel op het kerkhof in het centrum een gedenkmonument geplaatst ter nagedachtenis van inwoners die gestorven zijn aan het virus. Het monument komt aan het nieuwe dienstgebouw van het kerkhof.

"Op de gedenkplaat, die gemaakt is uit cortenstaal, worden ook de mensen uit de zorgsector bedankt. Zij hebben immers maanden aan een stuk het beste van zichzelf gegeven", klinkt het. Het monument komt aan het nieuwe dienstgebouw van de kerkhof in het centrum.

Dat nieuwe gebouw heeft onder meer een ruim en publiek toegankelijk toilet en heel wat voorzieningen voor het personeel. "Voor het personeel is er een drooglokaal waar de werknemers terechtkunnen bij regenweer", klinkt het . "De werkmannen en -vrouwen beschikken over een volledig nieuwe keuken en refter, een gloednieuwe sanitaire ruimte en douche waar ze zich kunnen opfrissen."

"Machines en materiaal kunnen hersteld en gestockeerd worden in een ruime werkplaats of in het magazijn, en er is een fietsenstalling gemaakt met de voorziening om elektrische fietsen op te laden."

Gevelstenen 't Sas

Het nieuwe gebouw is voorzien van zonnepanelen, een groendak en een modern ventilatiesysteem. "Er is ook gekeken naar het budget. Zo werd het oude glasraam behouden en de gevelstenen van de voormalige steenbakkerij ‘t Sas zijn voor een deel gerecupereerd, wat het extra speciaal maakt."