9u55

PV's voor cafébazen die te laat sluiten

De politie van de zone Mechelen-Willebroek heeft afgelopen nacht 2 zaakvoerders een proces-verbaal gegeven omdat ze hun café om middernacht niet hadden gesloten. De agenten hadden de uitbaters daarvoor al een paar waarschuwingen gegeven. Ook in een aantal andere cafés moest de politie de zaakvoerders erop wijzen dat ze de deuren moesten sluiten. En dat werd dan ook in de meeste gevallen onmiddellijk gedaan. Behalve dus in 2 gevallen.

Extra ploegen

De politie van Turnhout stelt vast dat vandaag heel wat zaken, zoals kappers, tattooshops..., de regels niet naleven en gewoon open zijn. Ook winkels die geen levensmiddelen verkopen, zoals bijvoorbeeld kledingwinkels, moeten in het weekend, meestal topdagen, de deuren gesloten houden. De politie heeft extra patrouilles op pad om te controleren. Voorlopig hangen er nog geen gevolgen aan vast, maar als blijkt dat men de regels blijft overtreden, staan er zelfs gevangenisstraffen op volgens een woordvoerder van de politie.
 

Begrip

Hier en daar zijn dus zaken die de voorzorgsmaatregelen en de regels rond sluiting, bewust of onbewust, overtreden. Maar de meeste mensen blijken wel begrip te hebben voor de drastische maatregelen die onze regering nam om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.  (Foto: archief)