Bestuurder rijdt in op cocktailbar in Putte: 24-jarige man had te veel gedronken

zat 27 Jan
barcode4.png
De klanten van cocktailbar Barcode in Putte zijn afgelopen nacht opgeschrikt nadat een auto inreed op de gevel van de zaak. Dat gebeurde rond twee uur. De bestuurder reed daarna door en pleegde dus vluchtmisdrijf. De schade is aanzienlijk maar niemand raakte gewond. (FOTO: RTV)
barcode5.png

Barcode is gevestigd op het kruispunt van de Tinstraat met de Leuvensebaan en de Schrieksesteenweg in Putte. Omdat het vrijdag was, was de zaak nog open op het moment van het ongeval. "Er zaten  zelfs klanten dicht tegen de muur waarop is ingereden. Ze werden letterlijk van hun stoel geduwd," zegt één van de zaakvoerders. Maar gelukkig raakte dus niemand gewond.

"De bestuurder reed meteen achteruit en pleegde vluchtmisdrijf. De politie is een onderzoek gestart. De schade is wel aanzienlijk. De toegangsdeur gaat niet meer goed open en de gevel is deels opgeschoven. Er zitten ook scheuren en barsten in, maar we kunnen straks gewoon open gaan, denk ik", klinkt het nog.

Volgens de politiezone Bodukap is de man vannacht nog gevat. Behalve het ongeval aan het café, was met zijn auto ook nog tegen een verkeersbord gereden in Rijmenam, in Bonheiden. Het gaat om een 24-jarige bestuurder uit Heist-op-den-Berg die te veel gedronken had.