De Kruimel stopt ermee: Grote Markt verliest trekpleister

vrij 19 Jan
kruimel.jpg
In de jaren 80 gingen jongeren er pizza eten, nadien werd het een eetzaak voor gezinnen en ook veel senioren vonden er een plek als stamcafé voor hun dagelijkse tas koffie. De Kruimel is een instituut op de Grote Markt van Geel. De zaak bestaat zowat even lang als De Flore aan de overkant. Samen zijn ze de sterkhouders voor de vele andere horecazaken rond het grote marktplein.

Verschillende redenen

Een kort bericht op Facebook verraste vrijdavond vele Gelenaren en klanten uit de omliggende gemeenten: " Lieve klanten, wij hebben besloten om te stoppen met de Kruimel, zowel door zakelijke en priveredenen. Dinsdag 30 April zal onze zaak de laatste dag open zijn. Tot dan zal de Kruimel blijven zoals jullie het altijd gekend hebben. Bedankt voor de trouwe klandizie en plezierige samenwerking! Groetjes Claudia Steven en het Kruimelteam." Het regent teleurgestelde reacties op het bericht.
 

Ups and downs

De Geelse Grote Markt is bekend voor haar vele horecazaken met in de zomer ook grote terrassen. De horeca floreert er, maar er zijn ook mindere jaren. Overal heeft de horeca het moeilijk om personeel in het weekend en op de avonden te vinden. Nogal wat uitbaters die het zich kunnen veroorloven, nemen een 2de of 3de zaak erbij om de hoge algemene kosten te kunnen drukken. De hoge inflatie van de prijzen voor voeding en drank in de groothandel zorgt ook voor problemen.

Foto: RTV Archief