Man levensgevaarlijk gewond na vechtpartij

zon 14 Jan
zwarte_ruiter_1.png
Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar een zware vechtpartij in een café aan het Zegeplein in Turnhout. De feiten deden zich vorig weekend voor in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Een 34-jarige man deelde een andere man een kopstoot uit. De 29-jarige cafébaas wilde de agressieve klant daarna uit het café zetten. Dat leek aanvankelijk probleemloos te verlopen tot de dertiger zich omdraaide en uithaalde naar de cafébaas. Met de hulp van het personeel werd de klant buitengeduwd.

Intussen arriveerde ook een opgeroepen politiepatrouille op het Zegeplein. De 34-jarige man haalde buiten nog een keer hard uit naar de cafébaas die zwaar ten val kwam. Daarop mengde een 25-jarige man zich en sloeg verschillende keren in het gezicht van de dertiger.

Die viel recht achterover en belandde met zijn hoofd op een boordsteen van een bomenperk. De hulpdiensten voerden hem in levensgevaar naar het ziekenhuis. Zijn toestand is nog steeds kritiek. De cafébaas werd ook met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Het parket liet de 25-jarige man voorleiden. De onderzoeksrechter besliste om de man vrij te laten onder voorwaarden. Het onderzoek loopt nog. 

 

Foto: archiefbeeld