18u10

Proces moord Sara Laeremans: drie beklaagden schuldig

De jury in het assisenproces rond de moord op Sara Laeremans in Geel, heeft Glenn M. en zijn ouders Patrice M. en Inge M. schuldig bevonden aan de moord op de Geelse vrouw van 21. De jury had 3,5 uur nodig om tot die conclusie te komen. De strafmaat wordt later bepaald.

Vanmorgen kregen alle partijen de kans om te repliceren op de pleidooien van gisteren. Daarna, rond half 11 vanmorgen, trok de jury zich terug om te oordelen over de schuldvragen. Moeder Inge bekende gisteren al schuld, vader Patrice en zoon Glenn minimaliseren hun rol. “De feiten waren niet gebeurd als mijn moeder de laatste jaren niet zo aanwezig geweest was”, zei Glenn woensdag. Maar die uitleg werd niet gevolgd door de jury. Die oordeelde dat de zoon in staat was om zelf keuzes te maken. Glenn M. verklaarde wel dat hij zich zou neerleggen bij de beslissing van de jury.

Inge M. was donderdag niet in de zaal aanwezig, zij kampt met complicaties van een operatie 2 weken geleden. Die operatie zorgde er ook al voor dat het proces een week werd stilgelegd.

Hoederecht

Inge M. (49), haar echtgenoot Patrice M. (54) en zoon Gleen M. (29) staan samen terecht voor de moord op Sara Laeremans uit Geel. Het 21-jarige slachtoffer werd in oktober 2017 om het leven gebracht in haar appartement in het Brigandshof in het centrum van Geel.

De 3 verdachten, uit het West-Vlaamse Izegem, riskeren alle 3 levenslang. De moeder zou het brein achter de moord zijn, die door de vader en zijn zoon uitgevoerd werd. De reden voor de moord zou het hoederecht over de 2 kinderen die Glenn M. en Sara Laeremans samen hebben.

Enkele dagen voor de moord had de rechter het hoederecht aan Sara Laeremans toegekend. Glenn M. kreeg om de twee weken bezoekrecht. Maar dat konden die laatste en zijn ouders maar moeilijk verkroppen. Door Sara uit de weg te ruimen, hoopten ze de kinderen definitief bij zich te kunnen houden.

Foto: Slachtoffer Sara Laeremans