20u46

Molen In Stormen Sterk moet toeristische trekpleister worden

De molen ‘In Stormen Sterk’ in Gierle krijgt er de volgende jaren heel wat recreatieve troeven bij. LEADER Kempen Zuid verleent, verspreid over de volgende twee jaren, 100.000 euro subsidie voor de bouw van een bijgebouw met een authentieke bakoven, de landschappelijke aankleding van het grasplein rondom de molen en de ontwikkeling van een graanwandeling en landbouwbeleving voor jong en oud.

Kempens Landschap kocht de windmolen in 2006 aan, die toen en gaf hem in erfpacht aan de gemeente. Samen maakten ze een plan op om de windmolen te restaureren. Sinds 2014 maalt hij weer graan, dankzij vijf vrijwillige molenaars. Elke laatste zondag van de maand kan je hem bezoeken.

Maar de gemeente Lille en Kempens Landschap hebben nog meer ambitie met het molendomein. Ze willen ook de omgeving verder opwaarderen en uitbouwen tot een recreatieve en toeristische troef voor de regio. Daarom dienden ze een subsidiedossier in bij LEADER Kempen Zuid, een landbouw- en plattelandsfonds met middelen vanuit de provincie Antwerpen, Vlaanderen en Europa. Dat dossier werd nu goedgekeurd.