17u52

Mol stimuleert jongeren om te praten over hun gevoelens

Hoe is ’t jom? Deze vraag staat bovenaan de gevoelsmeter die alle jongeren van de Molse secundaire scholen deze week ontvangen. Want heel wat jongeren worstelen met de coronamaatregelen.

Met de gevoelsmeter wil de gemeente de jongeren stimuleren om te praten over hun gevoelens, angsten en frustraties. Met vrienden of binnen het gezin. En als dat niet lukt, vinden ze op de meter een overzicht van gespecialiseerde jongereninstanties die voor hen klaarstaan. 

Jongeren die zich kiplekker voelen, worden opgeroepen om onder leeftijdsgenoten positieve VIBES te verspreiden. Daarom ontvangen ze bij de gevoelsmeter drie leuke kaartjes met een knipoog. Die kunnen ze naar vrienden sturen die het wat moeilijker hebben.

Vragenlijst

Onderaan op de gevoelsmeter vinden jongeren een QR-code. Deze verwijst naar een vragenlijst die Huis van het Kind Balen-Dessel-Mol-Retie uitwerkte in samenwerking met andere welzijnspartners. De bevraging peilt op een ludieke manier naar de gevoelens van jongeren en de manier waarop ze de coronacrisis ervaren. Huis van het Kind Baldemore hoopt zo de noden van de jongeren te ontdekken en hiervoor enkele concrete acties uit te werken.