21u58

Mol heeft voortaan een Heldenstraat

Mol heeft voortaan officieel een Heldenstraat. Het gaat om het gedeelte van de Doornboomstraat tussen de Gasthuisstraat en Adolf Reydamslaan.

De naam is een blijvend eerbetoon aan alle kleine én grote helden die afgelopen jaar hun steentje hebben bijgedragen in de strijd tegen corona, zegt burgemeester Wim Caeyers: "We hebben inderdaad gemerkt dat er zoveel solidaire zaken gebeurd zijn in onze gemeente, dat er zoveel heldenwerk verricht is. We willen dat inderdaad benoemen, maar we gaan er ook wel zeker van zijn dat naar de toekomst toe er weer andere uitdagingen zijn en dat we weer op andere grote en kleine helden zullen moeten rekenen."

De straat is niet toevallig gekozen, met niet alleen het ziekenhuis, maar ook een woonzorgcentrum en de Sint-Lutgardisschool in de buurt. Ze kregen het zwaar te verduren tijdens de crisis, maar nu ziet de toekomst er rooskleuriger uit. Mol hoopt dat het met deze nieuwe straatnaam de crisis definitief achter zich kan laten. Maar vergeten zullen ze nooit.